ballroom

choreoroam

Choreoroam is een internationaal uitwisselingsproject voor opkomend choreografisch talent. 9 Choreografen uit Nederland, Engeland, Italië, Kroatië, Spanje en Denemarken, onderzoeken hun persoonlijke proces om dans te creëren. Gedurende 8 maanden verblijven ze opeenvolgend bij de 6 deelnemende dansinstituten in de bovengenoemde landen.

In Rotterdam werden de choreografen geconfronteerd met 2 zogenaamde DJ’s. Ronald van Tol voorzag de choreografen van muziek waartoe ze zich moesten verhouden. Wim Schermer manipuleerde hun bewegingsruimte .

Choreografen zijn gewend de ruimte met hun dansers in te nemen, maar wat gebeurt er als die ruimte al is ingenomen. De installatie ballroom doet dat en wordt zo doende een tegenspeler waar je niet omheen kunt. De installatie kan verschillende gedaantes aannemen en is beweegbaar, zodoende wordt het een danspartner voor de choreograaf.

choreografen: Klara Elenius (DK), Francesca Foscarini (IT), Adam Linder (UK), Juan Luis Matilla (ES), Pontus Petterson (DK), Sonja Pregrad (RH), Mor Shani (NL), Vera Tussing (UK), Giuliana Urciuoli (IT)

scenografie: Wim Schermer

dramaturgie: Peggy Olislaegers & Amy Gale

documentatie: Giulia Galvan

productie: Dansateliers, Rotterdam

terug naar overzicht / back to